Volledig vernieuwde materniteit

29/01/2024

Het artsenteam van de dienst gynaecologie en pediatrie breidt uit in SJKI.

Voor moeder-kindzorg zijn niet alleen een nieuwe pediater (dr. Ella Lauwers) en een nieuwe gynaecologe (dr. Justine Wytsman) gestart, maar ook de afdeling kindergeneeskunde is onlangs volledig vernieuwd, inclusief een compleet gemoderniseerde materniteit.

Afgestemde zorg voor en na de bevalling

Een team van 6 gynaecologen staat klaar om patiënten in verschillende aspecten te behandelen en te ondersteunen: algemene gynaecologie - verloskunde, vruchtbaarheidsproblemen,  zwangerschap, hoogrisicozwangerschappen,  behandelen van goed- en kwaadaardige aandoeningen van het kleine bekken en het behandelen van goed- en kwaadaardige tumoren in de borst.

Al tijdens de zwangerschap kan de zwangere vrouw kennismaken met het team van de materniteit. De vroedvrouwen voorzien prenatale consultaties om de moeder optimaal voor te bereiden op de komst van haar baby. 

Wanneer de patiënte het wenst , bieden de vroedvrouwen van onze materniteit na het ontslag verdere thuisbegeleiding aan. Tijdens het huisbezoek volgen ze het herstel van de mama en de evolutie van de baby. Ze luisteren naar de bekommernissen en vragen over  borst- of flesvoeding of de verzorging van de baby worden met de nodige aandacht beantwoord. 

Een vernieuwde afdeling en een bijkomende vrouwelijke gynaecologe

Sinds begin 2024 verzorgen we  de kersverse mama’s op onze totaal vernieuwde afdeling.

Hierbij werd bijzonder veel aandacht geschonken aan de huiselijke sfeer, het comfort en we voorzien nu ook de mogelijkheid voor de partner om te blijven slapen op de materniteit. Zo kan het gezin samen maximaal genieten van de eerste momenten met hun baby.

We beschikken nu ook over een aangepaste kamer voor mensen met een fysieke beperking. Deze kamer is vlot bereikbaar met een rolwagen.

Sinds november is het team uitgebreid met een bijkomende gynaecologe, dr. Justine Wytsman.

Fier op de verbouwing van de dienst kindergeneeskunde en een nieuwe pediater

Vorig jaar werd onze volledige pediatrie vernieuwd, een verbouwing waar we zeer fier op zijn. Hierbij wordt voluit ingezet op de kindvriendelijke aanpak, de beleving en het comfort van de ouders/kinderen. Er werden o.a. kleurrijke muurschilderijen aangebracht.

Sinds 2 november werkt dr. Ella Lauwers als derde pediater in ons ziekenhuis. Zij zal iedere dag consultaties houden in SJKI en zal ook twee namiddagen in az groeninge werken.

We voorzien op zaterdag 20 april een opendeurdag waarbij je een bezoek kan brengen aan de vernieuwde afdelingen. Meer info hierover volgt later.

SJKI blijft als regionaal ziekenhuis verder inzetten op warme kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg.

Het ziekenhuis wil met deze initiatieven verder inzetten op een warme kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg in de nabije omgeving van de patiënt met focus op persoonsgerichte zorg.

Onze medewerkers en artsen beschikken over de juiste professionele competenties.  Daarnaast werken ze nauw samen met andere gespecialiseerde ziekenhuizen.