De borstkliniek in de Sint-Jozefskliniek Izegem is een erkende satelliet borst-kliniek. Dit betekent dat er nauw samengewerkt wordt met de coördinerende borstkliniek van AZ Groeninge Kortrijk. We bieden een gespecialiseerd  zorgprogramma aan voor kwaadaardige borstaandoeningen. Hiermee voldoet de borstkliniek aan bepaalde kwaliteitsnormen, die werden vastgelegd in een Koninklijk Besluit.

Samenwerken

Onze borstkliniek bestaat uit verschillende gespecialiseerde disciplines die nauw samenwerken om borstkankerpatiënten optimale zorg te bieden.
Artsen, verpleegkundigen en paramedici staan in voor een optimale
behandeling en begeleiding, van diagnosestelling tot nazorg.

Binnen het ziekenhuis worden de borstoperaties alsook de nabehandelingen uitgevoerd. Veelvoorkomende nabehandelingen zijn chemotherapie, hormonale therapie of doelgerichte therapie. Indien er een bestraling nood-zakelijk is, wordt er nauw samengewerkt met de dienst radiotherapie van AZ Groeninge Kortrijk.

Meer info kan je terugvinden in de folder van de borstkliniek.

 

 

 

Contacteer ons

Lies Deltour: 051 33 41 28

Tine Vanden Bergh: 051 33 41 58

extern secretariaat plastische chir.: 050 55 63 10

Locatie

straat 73

Openingsuren

maandag: 8.30 - 13 u.

dinsdag - vrijdag: 8.30 - 17 u.

extern secretariaat plastische chir: 8 - 20 u.

(zaterdag: 8 - 12 u.)

Onze artsen

Contact info

Diensten

Borstverpleegkundigen

Paramedische diensten

Praktische info

Wat brengt u mee?

  • Indien een opname voor een borstsparende ingreep: uw identiteitskaart, uw thuismedicatie, goede passende BH, gemakkelijke slaapkledij, toilettas,…

  • Indien een opname voor een borstamputatie: u dient hetzelfde mee te brengen. De borstverpleegkundige zal zorgen voor een gepaste (voorlopige) prothese en/of aangepaste lingerie.

Borstkliniek