Muurschildering 'omhelzing'

13/08/2024

Nieuwe muurschildering markeert 100 jaar SJKI en versterkt verbinding met de buurt en de stad Izegem.

Met trots kondigen wij de onthulling aan van onze muurschildering aan de ingang van ons ziekenhuis, gecreëerd door de firma Treepack, ter ere van 100 jaar Sint-Jozefskliniek Izegem (SJKI). Wat begon als een plan om een oude muur op te frissen, is uitgegroeid tot een blijvende artistieke herinnering aan ons eeuwfeest.

De muurschildering is meer dan een decoratieve ingreep. Het weerspiegelt de kernwaarden van ons ziekenhuis nml, dynamische, warme, veilige en nabije zorg.

Daarnaast is het project een ode aan de verbondenheid met onze buurt, met de intentie om de omgeving te verfraaien en de waarde van samenhorigheid te benadrukken. Onze medewerkers en artsen kregen de kans om hun creatieve inbreng te leveren, wat resulteerde in 33 suggesties. Treepack heeft deze ideeën verwerkt en presenteerde drie ontwerpen, waarvan we er één hebben gekozen en verder verfijnd om tot het uiteindelijke kunstwerk te komen.

Treepack formuleert het als volgt:

“De muurschildering, getiteld "Omhelzing," beeldt hoop, zorgzaamheid en warmte uit in een symbolische omarming tussen generaties – verleden, heden en toekomst. De zorgvuldig gekozen details in de ogen, oren en monden van de afgebeelde personages dragen bij aan een gebalanceerd gevoel van geluk en verbondenheid.

Het ontwerp is gebaseerd op de huisstijl van de Sint-Jozefskliniek, met een compositie die abstracte en fotografische elementen combineert voor een tijdloze uitstraling. “

We geloven dat deze muurschildering een nieuwe dynamiek toevoegt aan de ingang van ons ziekenhuis en daarmee aan het centrum van de stad Izegem.

Wij nodigen u van harte uit om dit bijzondere kunstwerk zelf te komen bewonderen en samen met ons stil te staan bij 100 jaar zorg in verbinding.